Külföld

Kifakadt az orosz oligarcha: Hogy lenne jó a hadsereg, ha az országban minden más szar?

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 21:07

Oleg Tinkov, Oroszország egyik legismertebb üzletembere nyíltan kritizálta a háborút és Vlagyimir Putyint.

A BBC vette észre Oleg Tinkov orosz oligarcha trágár nyelvezetű Instagram-posztját, amelyben nyíltan kritizálja Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját és személyesen Vlagyimir Putyint is. A lap szerint Tinkov Oroszország egyik legismertebb vállalkozója, a Tinkoff Bank globális online bank alapítója, valamint ő a Tinkoff-Saxo kerékpárcsapat tulajdonosa is.

Tinkov a lap szerint tagadja, hogy kapcsolata lenne Vlagyimir Putyinnal vagy a Kremllel. Mielőtt Oroszország február végén megtámadta Ukrajnát, az üzletember vagyonát több mint 4,4 milliárd dollárra becsülték. Azóta elvesztette milliárdos státuszát, mivel bankja részvényei esésnek indultak a Forbes cikke szerint. 

Tinkov arról ír, hogy nem látja, hogy a háborúnak bárki is haszonélvezője lenne.

„Ártatlan emberek és katonák halnak meg. A másnaposan ébredő tábornokok rájöttek, hogy szar seregük van. És hogyan lenne jó a hadsereg, ha az országban minden más szar, és belemerült a nepotizmusba és a szolgalelkűségbe? A Kreml illetékesei megdöbbentek azon, hogy nemcsak ők, hanem gyermekeik sem mennek a Földközi-tengerhez nyáron. Az üzletemberek próbálják megmenteni az üzlet maradékát ... Persze vannak hülyék, akik Z-t rajzolnak, de a hülyék bármelyik országban 10 százalékot tesznek ki. Az oroszok 90 százaléka ELLENZI ezt a háborút!” – írta Tinkov, aki posztját angolul azzal folytatta: 

Kedves „kollektív Nyugat, kérlek, adj kiutat Putyin úrnak, hogy megőrizhesse a tekintélyét, és megállíthassa ezt a mészárlást. Kérlek, légy racionálisabb és emberbaráti.

#Külföld#orosz-ukrán háború#oleg tinkov#oligarcha#oroszország#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk