Külföld

Steven Seagal: Putyin az egyik legnagyobb élő politikai vezető, ha nem a legnagyobb

rtl.hurtl.hu

2022. április 15. 14:08

A színész Moszkvában ünnepelte 70. születésnapját, a fogadásra pedig az orosz elnökhöz közel állókat is meghívta. 

Steven Seagal Moszkvában ünnepelte 70. születésnapját, az eseményre pedig Vlagyimir Putyin szövetségeseit is meghívta – írta a Times híre alapján a Newsweek. A cikk szerint a színész ismét támogatásáról biztosította az orosz elnököt, beszédében ugyanis azt mondta:

Putyin az egyik legnagyobb élő politikai vezető, ha nem a legnagyobb!

A Times információi szerint a fogadáson részt vett mások mellett Margarita Simonyan, az állami RT műsorszolgáltató főszerkesztője, valamint Vlagyimir Szolovjev televíziós műsorvezető. Mindketten rajta vannak azon a listán, amelyen a Nyugat által szankciókkal sújtott személyek szerepelnek amiért szoros kapcsolatokat ápolnak az ukrajnai inváziót megindító Vlagyimir Putyinnal. 

A Twitteren közzétették Steaven Seagal pohárköszöntőjét, a színész ebben úgy fogalmazott, hogy mindenkit a családtagjának és a barátjának tekint.

Szeretlek titeket és együtt leszünk jóban-rosszban

– mondta. 


A videó alapján Steven Seagal az ukrajnai háború ellenére is kitart Vlagyimir Putyin mellett. Az orosz elnöktől ugyanakkor a közelmúlt eseményei miatt elfordult Gerard Depardieu francia színész, Silvio Berlusconi olasz politikus és Marine Le Pen francia elnökjelölt is. 

Steven Seagal márciusban a Fox News-nak putyinista érveléssel azt mondta: békére lenne szükség Ukrajna és Oroszország között, mert a két ország valójában „egy család”.

Tényleg úgy gondolom, hogy ez egy külső entitás, amely hatalmas összegeket költ propagandára, hogy a két országot egymás ellen hergelje

– tette hozzá. 

A színészt egyébként 2017-ben, egy évvel azután, hogy megkapta az orosz állampolgárságát, kitiltották Ukrajnából. Az öt évre érvényes tilalmat azzal indokolták, hogy Moszkvához fűződő kapcsolatai miatt nemzetbiztonsági veszélyt jelent. 

Steven Seagal a Krím félsziget 2014-es annektálását is támogatta, szerinte az egy észszerű lépés volt Vlagyimir Putyintól. 

Nyitókép: Alekszej Druzsinyin/MTI/EPA pool/Szputynik/Kreml

#Külföld#steven seagal#vlagyimir putyin#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#születésnap

Címlapról ajánljuk