Külföld

Felfújható péniszimplantátumokat is vettek a brazil hadseregnek

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 7:22

Korábban meg potencianövelő tablettákat.

Kedden számoltunk be róla, hogy heves vita középpontjába került a brazil hadsereg, miután Elias Baz képviselő nyilvánosságra hozta, hogy 35 ezer potencianövelő tablettát rendeltek a katonáknak. A parlamenti képviselő elmondta, hogy az információt a kormány átláthatósági portáljáról szerezte meg, amely kérésre hozzáférést ad a közkiadások adataihoz. Nehezményezte, hogy míg a kórházak nehéz helyzetben vannak, Jair Bolsonaro elnök kormánya közpénzből vásárol ilyen pirulákat. 

A védelmi miniszter az AFP-nek küldött közleményében elmagyarázta, hogy a szildenafil vásárlása a tüdőerek magas vérnyomásának a kezelésére irányul, és az olyan gyógyszerek, mint a viagra szintén tágítják a tüdő ereit.

Az AFP híre alapján a France24 azonban arról ír, hogy Baz egy másik érdekes tételt is felfedezett, eszerint nem csak potencianövelő tablettákat, hanem 60 felfújható péniszimplantátumot is közpénzből vásároltak a brazil hadsereg számára. Az intim protéziseket három katonai kórház számára vették darabonként 10 600 és 12 800 dollár közötti, tehát átszámolva nagyjából 3,6-4,5 millió forintos áron.

A kérdésünk: miért költ a Bolsonaro-kormány közpénzt ezekre a protézisekre?

 – fogalmazott Baz az AFP-nek. Hozzátette: a brazilok küzdenek azért, hogy gyógyszerekhez jussanak, emberek egy csoportját mégis ilyen drága protézisekkel kezelik.

Az AFP kereste a brazil védelmi minisztériumot, egyelőre nem reagáltak.

Nyitókép: BSIP /UIG / Getty Images

#Külföld#brazília#pénisz#implantátum

Címlapról ajánljuk