Külföld

Nyolc halott egy szerbiai bányabalesetben

rtl.hurtl.hu

2022. április 1. 10:26

Legalább húszan megsérültek, miután beomlott egy szénbánya. Többen lent rekedtek. 

Legalább nyolc bányász meghalt, és több húszan megsérültek, miután beomlott pénteken egy szénbánya Szerbiában – közölte az RTS szerb állami televízió. A baleset nagyjából hajnali öt órakor történt az ország délkeleti részén található Szoko bányában.

A sérültek számát egyelőre nem lehet pontosan tudni. Alekszinacs város kórházának igazgatója azt közölte, hogy hozzájuk 18 sérültet szállítottak. 15 könnyebb sérüléseket szenvedtek, kettőnek a könyöke sérült egy pedig többszörös bordatöréseket szenvedett.

Az igazgató azt mondta, hogy információi szerint a baleset idején 49 ember dolgozott a bányában. A közeli Nis város egyik kórházának igazgatója az RTS-nek azt mondta, 20-30 bányász sérült meg. Az első hírek szerint több bányász a beomlott részen rekedt, de erről egyelőre nem lehet tudni semmi biztosat - közölte az RTS. 

A Szoko bánya az RTS cikke szerint már több mint száz éve működik, és a közelmúltban több halálos bányabaleset is történ ott. 1998-ban 29 bányász halt meg egy gázrobbanásban: tízen a robbanásban vesztették életüket, 19 másik pedig az oxigénhiány miatt megfulladt. 1974-ben 15-en vesztették életüket metánrobbanásban, a rákövetkező évben pedig öten, szintén egy robbanásban.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: SIYAMA9

#Külföld#szerbia#bánya#szénbánya#bányabaleset

Címlapról ajánljuk