Külföld

Ritka agytumorban szenved több tucat ember, akik ugyanabba a középiskolába jártak New York mellett

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 20:27

Keresik a rejtély okát.

Ritka agytumorban szenved legalább 65 ember, akik ugyanabba a középiskolában tanultak vagy dolgoztak a New Jersey-i Woodbridge-ben, New Yorktól nem messze – számolt be a CBS.

Egy helyi környezettudós, Al Lupiano bal agyféltekéjén már két évtizede felfedezték a nagyon ritka tumort. Tavaly ugyanazon a napon derült ki, hogy a testvérének és a feleségének is ugyanilyen agytumora volt. Miután a testvére elhunyt, a Facebookon tett közzé egy felhívást, hogy jelentkezzen, aki ugyanilyen betegségben szenved, és a válaszok mennyisége őt is megdöbbentette.

Al Lupiano 65 embert talált eddig, és mind a Colonia High School diákjai vagy dolgozói voltak. A férfi szerint az ilyen agytumoroknak egyetlen környezeti oka lehet: az ionizáló sugárzás. Most a városvezetéssel együtt próbálja feltárni a rejtélyt.

A város polgármestere, John McCormick elmondta, hogy az iskola egy erdő helyére épült 1967-ben, korábban nem volt ott semmi. Egyetlen dolgot tart elképzelhetőnek: azt, hogy valamivel feltöltötték a talajt az építkezéskor.

A tankerületi felügyelő egyelőre a környezetvédelmi hatóságoktól vár választ arra, hogy mi legyen a következő lépés.

Nyitókép: Google maps

#Külföld#rejtély#agytumor#new jersey#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk