Külföld

Trump Putyin segítségét kérte

rtl.hurtl.hu

2022. március 30. 7:46

A volt amerikai elnök egy tévés interjúban kérte az orosz elnököt, hogy ártson politikai ellenfelének. 

Donald Trump volt amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfő segítségét kérte egy kedden közzétett televíziós interjúban. Trump arra kérte az orosz elnököt, hogy hozzon nyilvánosságra információkat Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden és kelet-európai oligarchák közötti állítólagos üzletelésekről.

Trump az interjúban azt állította, hogy Hunter Biden 3,5 millió dollárt kapott a volt moszkvai polgármester feleségétől, és a volt elnök közölte, szeretné tudni, hogy miért és mire kapta a pénzt.

3,5 millió dollárt kapott tőle, és szerintem Putyin tudja a választ erre a kérdésre. Szerintem közzé kéne tennie. Szerintem tudnunk kell a választ.

A Putyinhoz intézett kéréssel kapcsolatban a Politico című amerikai lap emlékeztetett arra, hogy Trump maga is üzletelni akart a moszkvai polgármesterrel az 1990-es évek végén, és 2016-ban saját nevével ellátott toronyházat akart építeni az orosz fővárosban.

Nem ez volt az első eset, hogy Trump külföldi vezetők segítségét kérte belpolitikai ellenfeleinek lejáratására. 2019-ben a kongresszus alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) indított ellene, mert azzal zsarolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy csak akkor kapja meg az Ukrajnának megítélt katonai segélyt, ha segít neki besározni Hunter Bident.

Nyitókép: Donald Trump egy 2015-ben készült fényképen – Fotó: Tom Pennington / Getty Images

#Külföld#donald trump#vlagyimir putyin#joe biden#hunter biden#oroszország#egyesült államok

Címlapról ajánljuk