Külföld

Meghalt a felesége, bérgyilkossal ölette meg az orvosát

rtl.hurtl.hu

2022. március 27. 12:59

A 83 éves amerikai férfi az orvost hibáztatta felesége halála miatt. 

Egy kaliforniai esküdtszék bűnösnek mondta ki a héten emberölés vádjában azt a férfit, aki a vád szerint megölette felesége orvosát, mert őt hibáztatta a nő haláláért – jelentette a helyi sajtó. A doktort meggyilkoló nő bűnösnek vallotta magát.

A beszámolók szerint Robert Elmo Lee felesége, Bonni 2014-ben járt kezelésen Thomas Shock lábszakorvosnál egy benőtt köröm miatt. Később a nőnek amputálni kellett a lábfeje egy részét, majd 2016-ben egy fertőzés ölte meg.

Az eset miatt a kaliforniai orvosi kamara feddésben részesítette, de hatóságok közlése szerint nincsen semmilyen bizonyíték arra, hogy az orvos kezelése okozta volna a nő halálát.

Lee azonban az orvost hibáztatta, és a hatóságok közlése szerint 2019-ben ő szervezte meg a férfi megölését. Shock doktort Lodi városában található otthonában lőttek agyon. A halálakor 67 éves férfi akkor már befejezte a praktizálást. 

Amikor a rendőrök átkutatták Lee lakását a gyilkossággal kapcsolatban indított nyomozás részeként, a férfi tagadta, hogy bármi köze lenne az orvos halálához, de kijelentette, hogy „örül, hogy meghalt”.

A férfi büntetésének mértékéről májusban dönt a bíróság.

Nyitókép: Robert Elmo Lee. Fotó: San Joaquin County District Attorneys Office

#Külföld#orvos#doktor#gyilkosság#bérgyilkosság#kalifornia#egyesült államok

Címlapról ajánljuk