Külföld

Tragikus részletek derültek ki az orlandói vidámparkbalesetről, amiben meghalt egy 14 éves fiú

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 18:04

Egy segítséget kérő nő a mentőknek azt mondta: a fiú hasra esett, így senki nem tudta elvégezni az újraélesztést. Az áldozat apja szerint fia pánikba esett indulás előtt, ennek pedig oka lehetett.

Csütörtök este kizuhant egy 14 éves fiú egy orlandói vidámpark szabadesés-tornyából, sérüléseibe a kórházban belehalt. Az esetről készült videofelvétel szerint a menet indulásakor arról beszélgettek a szerkezeten ülők a személyzet egyik tagjával, hogy valami nincs rendben az egyik ülésen a biztonsági övvel.

A Daily Beast cikke szerint a 14 éves áldozat édesapja úgy véli: fia tudta, hogy veszélyben van. „Pánikba esett, amikor felment” – mondta Yarnell Sampson, Tire Sampson apja a WOFL-nak a lap szerint. 

Azt magyarázta a mellette lévő barátjának: »Nem tudom, ember. Ha nem tudok lejönni, kérlek, mondd meg anyámnak és apámnak, hogy szeretem őket.« Ahhoz, hogy ilyesmit mondjon, éreznie kellett valamit

– mondta az édesapa, akinek a fia előzetes félelemérzetéről szóló beszámolója egybevág azzal, amit egy nő mondott a baleset után a segélyhívó kezelőjének. A Daily Mailhez eljuttatott felvételen egy nő azt állította, hogy a fiatalt nem rögzítették az ülésében indulás előtt.

Nem kapcsolták be a biztonsági övet

 – mondta. A fiú közvetlenül az esés után még lélegzett, azonban mivel hasra esett, senki sem tudta elvégezni az újraélesztést. A nő szerint úgy tűnt, hogy eltörött a lába és a keze.

Az édesapa gyanúsnak tartja, hogy korábban senki sem engedte, hogy ilyen eszközre felüljön a 154 kilós, több mint 190 centis fia, aki előtt komoly sportolói karrier állt, ezért szeretné megtudni, miért döntöttek másképpen a szabadesés-toronynál.

Nyitókép: Willie J. Allen Jr. / Tribune News Service / Getty Images

#Külföld#vidámpark#szabadesés#orlando#baleset

Címlapról ajánljuk