Külföld

Bejelentették: mindenki meghalt a Kínában lezuhant utasszállítón

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 15:27

132 ember vesztette életét a szerencsétlenségben.

Hivatalosan is bejelentették, hogy mindenki elhunyt a China Eastern Airlines hétfőn lezuhant repülőgépén, a szerencsétlenségben összesen 132 ember vesztette életét – számolt be a Deutsche Welle.  A repülőgépén a kilencfős személyzeten kívül 123 ember utazott.

A China Eastern Airlines belföldi járata hétfőn kora délután zuhant le. A Boeing 737-800-as repülőgép a délnyugat-kínai Kunming városából tartott Kantonba. A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép 13:11-kor szállt fel, és 15:05-kor kellett volna leszállnia, de helyi idő szerint 14 óra 22 perckor hirtelen eltűnt a radarokról.

Az 5735-ös számú járat teljesen normális időjárási, jó látási viszonyok között, 8 869 méteres utazómagasságon repült 846 km/órás utazósebességgel, amikor a dél-kínai hegyek fölött rendkívül gyorsan zuhanni kezdett. Két perc és 15 másodperc alatt 6700 métert veszített repülési magasságából, húsz másodperccel később az utolsó rögzített magassága kevesebb mint ezer méter volt. Az utasszállító pillanatokkal később Wuzsu város közelében a hegyoldalba csapódott.

A kínai médiában megjelent egy rövid videó, amin az látszik, hogy

 a repülőgép nagy sebességgel, szinte függőlegesen zuhan és csapódik a fák közé.

Nyitókép: VCG / Getty Images

#Külföld#utasszállító#repülőbaleset#kína

Címlapról ajánljuk