Külföld

Videó: Az ukrán tüzérség sorban lövi szét az erdőben bujkáló orosz harckocsikat

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 12:50

A felvétel precízen végigköveti a felderítéstől a találatokig, hogyan pusztítják a világ egyik legerősebbjének tartott hadseregét.

Új videóval jelentkezett az ukrán hadsereg, amely azokat az állításokat támasztja alá, amelyek szerint nagyon rosszul áll az orosz hadsereg ukrajnai inváziója. 

A kétperces, összevágott felvételen precízen, beazonosítható helyszíneken végigkövetik egy ukrán tüzérségi támadás folyamatát: a drónok felderítik az erdő fái közt rejtőző, vélhetően az utánpótlás nehézségei miatt üzemanyagra vagy erősítésre várakozó orosz harckocsikat.

Ezután az ukrán ágyúk vagy rakéta-sorozatvetők precíz csapásokat mérnek a harkocsikra, amelyek közül több közvetlen találatot kap, és felrobban. A videóban kilőtt roncsokat is láthatunk.


Az, hogy az ukrán tüzérség teljes nyugalommal deríti fel az orosz állásokat, majd nyit rájuk tüzet, bizonyítja, hogy az oroszok nincsenek légifölényben. Egyrészt a felderítő drónokat sem tudják lelőni, másrészt az ukrán tüzérség az orosz légierő támadásaitól nem fenyegetve tevékenykedhet.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk