Külföld

Három gyerek szomjan halt az ostromlott Mariupolban

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 14:26

A városban rekedt lakók éheznek, az orosz tüzérség pedig szinte a nap 24 órájában lövi a települést.

Három gyerek szomjan halt Mariupolban, miután az oroszok több hete leállították a városban a vízellátást, a hó pedig, amelyből folyadékot nyerhettek volna, már elolvadt – mondta a BBC-nek egy nő, aki az ostrom elől menekült el. 

Állítása szerint a lakosság éhezik, az oroszok ugyanis nem engedik be az élelmiszer-szállítmányokat.

Victoria, aki csak a keresztnevét árulta el, azt mondta, az orosz tüzérség szinte megállás nélkül lövi a várost, így Mariupolban minden épület megsemmisült. 


A menekülők szerint az oroszok akkor is támadják a humanitárius folyósokat, amikor teljesen egyértelmű, hogy civilek használják azokat. A beszámolók alapján szerint arra is volt példa, hogy egy orvos konyhakéssel és érzéstelenítés nélkül végzett műtétet, a kórházat ugyanis, ahol dolgozott, lerombolták. 

A Daily Mail cikke szerint nagyjából 300 ezer civil rekedt az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolban. A város alpolgármestere tegnap elutasította azt az orosz ajánlatot, amely szabad távozást ajánlott volna a lakóknak abban az esetben, ha a katonák megadják magukat. A városvezető szerint az orosz ígéretekben nem lehet megbízni. 

Az ukrán hadsereg az utolsó katonáig harcol majd 

– fogalmazott.

Nyitókép: Jevhen Maloletka/MTI/AP

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#mariupol#éhezés

Címlapról ajánljuk