Külföld

Ungváron temetik el Kis Sándort, az ukrajnai háború hősi halottját

rtl.hurtl.hu

2022. március 20. 10:48

A 29 éves családapa az ukrán haditengerészet katonájaként esett el rakétatámadásban a dél-ukrajnai Ocsakivnál, 11 másik katonával együtt. 

Az orosz invázió első napjaiban meghalt a kárpátaljai magyar felmenőkkel bíró Kis Sándor. A Bors a férfi özvegyétől megtudta, hogy a hősi halottat Ungváron helyezik végső nyugalomra hétfőn.

A 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészet katonájaként esett el rakétatámadásban a fekete-tengeri Ocsakivnál, 11 másik katonával együtt. Özvegye, Mária akkor azt mondta, a támadás előtt néhány perccel beszéltek telefonon, utána viszont nem tudta elérni férjét, de remélte, hogy jól van. A halottak listáján nem szerepelt, de a halottasházban már ott volt a támadás áldozatai között. „Felismertem Sándor roncsolódott arcát, és a mellén is jól olvasható volt a névcímkéje, de minden kétséget kizáróan a DNS-e alapján állapították meg, hogy róla van szó.”

A nő akkor úgy tervezte, hogy két kicsi fiukkal együtt egyelőre marad az országban, legalábbis amíg férje meg nem kapja a végtisztességet.

Nyitókép: Menekülő civil és ostromra készülő katona a fekete-tengeri Ogyesszában március 18-án – Nathan Laine/Bloomberg/Getty Images

 

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#kárpátalja#ungvár#kárpátaljai magyarok#temetés#hősi halott

Címlapról ajánljuk