külföld

Putyin: Árulók a nyugati értékeket valló, háborúellenes oroszok

rtl.hurtl.hu

2022. március 17. 12:12

Az orosz elnök kijelentette, „öntisztításra” van szüksége az orosz társadalomnak, és „ki kell köpni” a „szemét árulókat”. 

„Nemzetárulóknak” nevezte szerdán közvetített televíziós beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök azokat az oroszokat, akik nem támogatják az Ukrajna ellen indított háborúját. Putyin szerint a nyugati országok az „ötödik hadoszlopra” támaszkodva próbálják elérni a céljukat, ami szerinte nem más, mint „Oroszország elpusztítása”.

Szerinte ezek az emberek Oroszországban élnek és keresik a pénzüket, de lelkileg Nyugaton élnek, legalábbis a gondolkodásmódjukban és az általuk vallott értékek tekintetében.


Putyin közölte, hogy az orosz emberek képesek különbséget tenni „az igazi hazafiak és a söpredék, az árulók között”, és „kiköpik őket, mint a szájukba repült legyeket”. Az orosz elnök hozzátette:

Meggyőződésem, hogy a társadalom ilyen természetes és szükséges megtisztítása csak megerősíti az országunkat.

Putyin beszédére reagálva a Kreml szóvivője csütörtökön kijelentette, hogy sokan mutatták meg „valódi arcukat” Oroszországban, leleplezve, hogy „árulók”, és kiléptek a munkahelyükről és elhagyták az országot.

Saját magukat űzik el a társadalomból. Így történik meg a tisztulás.


Nyitókép: Háborúellenes tüntetőt visznek el rendőrök Moszkvában, 2022. február 27-én. Fotó: Konstantin Zavrazhin/Getty Images

#külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#árulók#oroszország#háborúellenes tüntetők

Címlapról ajánljuk