Külföld

A letartóztatott háborúellenes tüntetők szerint állatként bánnak velük az orosz rendőrök az őrsön

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 9. 14:38

Pszichológiai és fizikai bántalmazásról is írnak.

„Mi a válasz, te kurva?” – kérdezi a rendőr, majd egy hangos csapás, és egy lány fájdalmas sóhaja hallatszik. Ez a felvétel a bratejevói rendőrörsről szivárgott ki, és az hallatszik rajta, hogy a közegek erőszakosan bánnak egy letartóztatott háborúellenes tüntetővel.

„Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket”  – mondta az egyik kihallgató, hozzátéve, hogy „ti Oroszország ellenségei vagytok, a nép ellenségei”, írtuk korábban az esetről.

A napokban több Telegram-poszt is született arról, hogyan bánnak a rendőrőrsökön az őrizetbe vett békepárti tüntetőkkel.

Arról már korábban is szóltak a hírek, hogy számos városban erőszakkal verték szét a Putyin agressziója ellen tüntetőket az orosz hatóságok. Az RTL Híradó riportja szerint csaknem ötezer embert tartóztattak le vasárnap azért, mert az Ukrajna elleni háború ellen vonult utcára. Az invázió kezdete óta már több mint tízezer demonstrálót vettek őrizetbe.

 

Most egy szentpétervári nő is arról számolt be, hogy zaklatták a börtönben társaival együtt. Arra kényszerítették őket a rendőrök, hogy levegyék az alsóneműjüket, leguggoljanak, és széthúzzák a farpofáikat.

Arról beszélt, hogy többen is „szexuális megalázásra” panaszkodtak a központban, ahol fogva tartották őket.

Nyitókép: Stringer / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

#Külföld#bántalmazás#tüntető#szentpétervár#putyin#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk