Külföld

„Három napig haladtunk a metróalagútban” – 160 indiai diákot szállítottak haza Budapestről

rtl.hurtl.hu

2022. március 7. 9:22

Hazaért az Air Asia különgépe. Múlt héten több mint tízezer indiai diákot evakuáltak Ukrajnából.

Hétfő hajnalban megérkezett Új-Delhibe az Air Asia különgépe, amely 160 indiai állampolgárt szállított haza Budapestről, írta meg a MidDay.com.

A lapnak egy Harishma nevű bengalurui diák úgy fogalmazott az útról: 

Nagyon nehéz volt. Három napig haladtunk a metróalagútban. Miután elértük az ukrán határt, az indiai nagykövetség evakuált és visszahozott minket.

Gowardhan, egy másik diák azt mondta: „Miután átléptük az ukrán határt, az indiai nagykövetség minden eszközt biztosított. Hálás vagyok a nagykövetségnek, hogy evakuált minket." India kijevi indiai nagykövetsége szombaton közölte: minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy az indiai diákokat biztonságosan kimenekítsék Szumi városából, és arra kérik őket, hogy még néhány órán át tartsanak ki.

A lap szerint a múlt héten több mint tízezer indiai diákot vittek haza Ukrajnából a Ganga hadművelet keretében. Harkov és Szumi kivételével Ukrajna fennmaradó régióiból szinte az összes indiai visszatért hazájába.

Nyitókép: Ukrajnából kimenekített indiai diákok március 5-én Mumbai repülőterén – Vijay Bate/Hindustan Times/Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#india#menekültek

Címlapról ajánljuk