Külföld

Videón, ahogy Zelenszkij meghívja Elon Muskot Ukrajnába

rtl.hurtl.hu

2022. március 6. 9:31

A SpaceX alapítója videóhívásban megállapodott az ukrán elnökkel: újabb adag Starlink terminál érkezik a lerombolt városokba. Egy lehetséges űrprojektről is beszéltek, de ez persze csak a háború után lesz aktuális. 

Beszéltem Elon Muskkal. Hálás vagyok neki, hogy szavakkal és tettekkel támogatja Ukrajnát. Jövő héten újabb adag Starlink rendszert küld a lerombolt városok számára – közölte Twitter-oldalán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 10 órával ezelőtt.

Azt is megjegyezte, hogy egy lehetséges űrprojektről is beszéltek a SpaceX alapítójával, de ez persze csak a háború után lesz aktuális – akárcsak az, hogy meghívta Elon Muskot Ukrajnába: „ha lesz ideje a háború után, nagyon szívesen látjuk, meghívom” – mondta Zelenszkij Musknak, aki úgy válaszolt, hogy már várja.

Az első műholdas internetszolgáltatást lehetővé tevő Starlink terminálok március elsején érkeztek meg az orosz invázió alá vett országba.

A Starlink az Elon Musk-féle SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amelyet a globális internetszolgáltatás céljára indítottak el. A terminálok segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a Starlink internetszolgáltatásához.

Nyitókép: Guardian/YouTube

#Külföld#elon musk#zelenszkij#starlink#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk