Külföld

Új világrend létrejöttéről írt a putyinista publicista, szerinte Ukrajna visszatért az orosz egységbe

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 12:31

A szerző szerint egész Ukrajna része lesz az „orosz egységnek”, a világrendet pedig nem a Nyugat formálja majd. 

Nem sokkal megjelenése után eltávolították az orosz állami hírügynökség hivatalos oldaláról azt a publicisztikát, amelyben a szerző arról ír: egész Ukrajna része lesz az „orosz egységnek” – írta a 444.hu. Az eltávolítás oka nem ismert, de feltehetően arra vezethető vissza, hogy véletlenül korán élesítették az írást, még nem vették be Kijevet és a többi nagyvárost az oroszok. 

Pjotr Akopov ismert putyinista Oroszországban, cikke szerint pedig új világ születik a szemünk előtt, az orosz katonai akció pedig több szempontból is más korszakot nyitott.

Úgy vélte, Oroszország először is visszaállítja saját egységét. „Nagy árat kell fizetni ezért, polgár- és testvérháború zajlik, de Ukrajna mint ellen-Oroszország nem létezik többé. Oroszországnak hála újra együtt lesznek a nagyoroszok, fehéroroszok, kisoroszok. 

Ha eltekintenénk ettől, ha hagynánk, hogy az ideiglenes különállás évszázadokra megszilárduljon, nemcsak az őseink emlékét árulnánk el, de leszármazottaink is átkoznának bennünket, amiért engedtük, hogy széthasadjanak az orosz földek 

– fogalmazott Pjotr Akopov.

Szerinte az idő múlásával egyre nehezebb lett volna visszafordítani a folyamatot, az ukrajnai oroszok deruszifikációja és a „kisoroszok” oroszellenesre hangolásra egyre nagyobb tempóban haladt előre.

Ha pedig a Nyugat bebiztosította volna a totális geopolitikai és katonai kontrollt Ukrajna felett, mindez végképp csak az atlanti blokk ellen vívott háború révén lett volna megmásítható – írta.

Azt is megjegyezte, hogy ez a probléma viszont már nincs, mert Ukrajna visszatért Oroszországhoz. 

Ez nem azt jelenti, hogy megszűnik az államisága, de át lesz hangolva, ismét része lesz természetes módon az orosz világnak. Hogy milyen határok között és milyen szövetségben, később dől el, ám a lényeg, hogy az orosz nép szétszakítottsága véget ér.

A szerző azt írta: senki sem gondolhatta Párizsban vagy Berlinben komolyan, hogy Oroszország lemond Ukrajnáról, főleg akkor, amikor a franciák és a németek a sorsukat saját kezükbe véve – az angolszászok nélkül – megpróbálják egyesíteni Európát. 

Pjotr Akopov úgy vélte, Oroszország ellen már csak a Nyugat lép fel, Kína, India, Latin-Amerika, Afrika, az iszlám térség és Délkelet-Ázsia sem gondolja, hogy a világrendet a Nyugatnak kell formálnia, és még kevésbé, hogy a szabályrendszert is ott alakíthatják ki.

Nyitókép: Alekszej Nikolszkij/MTI/EPApool/Szputnyik/Kreml

#Külföld#oroszország#ukrajna#orosz-ukrán háború#pjotr akopov

Címlapról ajánljuk