Külföld

Schwarzenegger: Vitalij és Vlagyimir Klicsko, rátok gondolok, barátaim!

rtl.hurtl.hu

2022. február 25. 9:44

Arnold Schwarzenegger azt írta, nem külpolitikai szakértő, azt meghagyja az okosabbaknak, de azért üzent az ukrán népnek és a Klicsko testvéreknek.

Arnold Schwarzenegger színész, politikus Twitter-oldalán kommentálja az Ukrajnát ért orosz agressziót. Schwarzenegger egyebek mellett arról ír, hogy Ukrajna népe mellett áll, osztozik gyászukban és a békébe vetett reményükben. 

Ezzel a rémálommal szembeni bátorságotokkal és emberségetekkel inspiráltok engem. Isten áldjon!

– fogalmaz egyik bejegyzésében. Legfrissebb posztjában az Ukrajnáért fegyvert ragadó Klicsko testvéreket szólítja meg, megosztva azt a hírt, hogy Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko maga is kész fegyvert ragadni Ukrajnáért.

Vitalij és Vlagyimir Klicsko, rátok gondolok, barátaim. Hőseim voltatok a ringben, és most is az én hőseim vagytok

– írja.


Korábban pedig arról posztolt, hogy vannak orosz barátai és rajongói, ahogyan vannak ukránok is, és annyit elmondhat, hogy egyikük sem akart háborút. „Remélem, hogy előbb-utóbb a józan ész győzedelmeskedik, és véget vet ennek a szükségtelen háborúnak” – fogalmazott.

Arról is írt, hogy tudja milyen háború után, egy elfoglalt országban felnőni, ugyanakkor nem külpolitikai szakértő, ezért a helyzet elemzését meghagyja a nála okosabbaknak.

Arnold Schwarzenegger az ausztriai Thalban született, sikeres színészi karriert követően lett Kalifornia állam kormányzója. 2011-ban mondott le hivataláról.

Nyitókép: A Klicsko testvérek (balra Vlagyimir, jobbra Vitalij) és Schwarzenegger 2017 novemberében Berlinben, a Bambi médiadíj átadóján. Jörg Carstensen / picture alliance / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#volodimir klicsko#vitalij klicsko#arnold schwarzenegger

Címlapról ajánljuk