Külföld

Szijjártó: fejezzék be az álhírgyártást, nem küldtünk el senkit a kijevi nagykövetségről

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 24. 15:42

A külügyminiszter szerint teljes létszámmal működik a kijevi nagykövetség, ma több mint ötven magyar kereste fel őket.

Szijjártó Péter külügyminiszter bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán, amiben azt írta: „Egészen elképesztő, hogy még ilyenkor, háború idején is vannak olyanok, akik álhíreket gyártanak és terjesztenek, s azért, hogy maguknak vagy másoknak politikai tőkét kovácsoljanak, megpróbálják lejáratni azokat, akik éppen azért dolgoznak, hogy segítsenek a bajba jutott honfitársainkon.”

Hírt adott arról is: Magyarország kijevi nagykövetsége teljes létszámmal üzemel, eddig azt több mint ötven magyar kereste fel a nap során. Az infrastruktúra is rendben van, van víz, gáz villainy.

Azt írta:

Aljas hazugság, hogy bárkit elküldtünk volna.

Arról is beszélt, hogy a telekommunikációs szolgáltatások viszont akadoznak, tehát nem mindig üzemelnek a telefonvonalak. Ha egy bajba került magyar állampolgár nem tudja elérni a követséget, akkor a budapesti konzuli szolgálatot is keresheti, ami emelt létszámmal üzemel.

Szijjártó korábban arról beszélt: Magyarország kiáll Ukrajna mellett.

A szomszédságunkban sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be, mégpedig a háború, amelynek még a legnagyobb és legerősebb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudták az elejét venni

– mondta.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Külföld#orosz-ukrán háború#szijjártó péter#nagykövetség#kijev#álhír

Címlapról ajánljuk