külföld

Olaf Scholz: Putyin nem fogja megnyerni a háborút

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 18:24

A német kancellár arról is beszélt, partnereikkel olyan büntetőintézkedésekből álló csomagot dolgoztak ki, ami megmutatja az orosz vezetésnek, hogy „nagy árat fizet az agresszióért”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fogja megnyerni az Ukrajna ellen indított háborút, amelyért nem az orosz nép, hanem egyedül ő viseli a felelősséget – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár csütörtöki televíziós beszédében.

Ez a háború Putyin háborúja

– hangsúlyozta Olaf Scholz, kiemelve, hogy a nemzetközi közösség az utolsó pillanatig a párbeszédre törekedett Moszkvával, és remélte, hogy sikerül elkerülni a vérontást.

A német kancellár azt mondta, reménykedtek, de nem voltak naivak. Kormánya az orosz-ukrán konfliktus tárgyalásos rendezését szolgáló erőfeszítésekkel párhuzamosan partnereivel és szövetségeseivel a NATO, az Európai Unió és a G7 csoport keretében együttműködve kidolgozott egy büntetőintézkedésekből álló csomagot, ami megmutatja az orosz vezetésnek, hogy „nagy árat fizet az agresszióért”.

A balti államokat, valamint Lengyelországot, Szlovákiát, Romániát és Bulgáriát említve arról is szólt, hogy a NATO megvédi tagállamait, és minden lehetséges eszközt felhasználva megakadályozzák, hogy a háború átterjedjen más országokra.

Nyitókép: Pool / Getty Images

#külföld#orosz-ukrán háború#olaf scholz#vlagyimir putyin#ukrajna#háború#büntetés#intézkedés

Címlapról ajánljuk