Külföld

A Ryanair addig jár Ukrajnába, amíg nem repkednek ott rakéták

rtl.hurtl.hu

2022. február 21. 17:08

Ezt a cég vezérigazgatója közölte – miközben más légitársaságok törlik járataikat.

Két újabb légitársaság, az Air France és a Lufthansa csoport jelentette be hétfőn, hogy törli Ukrajnába közlekedő repülőjáratait az országgal szembeni orosz fenyegetés miatt.

A francia légitársaság „elővigyázatossági intézkedésként” jelentette be a Párizs és Kijev közötti járatának lemondását, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a geopolitikai helyzetet az általuk kiszolgált területeken, hogy a repülésbiztonság legmagasabb szintjét fenntartsák.

A Lufthansa, amelyhez az Austrian Airlines és a Swiss Airlines is tartozik, ugyancsak bejelentette kijevi és odesszai járatainak felfüggesztését, ugyanakkor az Ukrajna nyugati részén lévő Lvivbe továbbra is repülnek.

A KLM már korábban bejelentette ukrajnai járatainak törlését, az EU-n kívül pedig mások mellett a Norwegian és az Emirates hozott hasonló intézkedéseket.

A Wizzair és a Ryanair továbbra is repül Ukrajnába. Utóbbi vezérigazgatója, Michael O’Leary a múlt héten azt mondta, a vállalat kötelessége támogatni az ukrán népet, amíg nincs ott háború, vagy nem repkednek rakéták.

Pénteken az Európai Bizottság egy tisztségviselője közölte, hogy nincs tervben repülési korlátozások bevezetése uniós szinten, de gyorsan tudnak cselekedni, ha a körülmények változnak.

Nyitókép: Ryanair-gép a Boriszpili Nemzetközi Repülőtéren – Fotó: Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

#Külföld#ukrajna#oroszország#ryanair#repülés#járattörlés

Címlapról ajánljuk