Külföld

Emberként bilincseltek meg egy szökött pumát Kanadában

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 11:27

A hatóságok nem bízták a véletlenre, a vadállaton kattant a bilincs.

A kanadai Maple Ridge nevű településen vasárnap délután jelentették, hogy az egyik lakónegyed környékén szabadon garázdálkodik egy nagymacska. Egy helyi lakos a 230. utca és a 118. sugárút közelében, a saját hátsó kertjében pillantotta meg az állatot, ezért rögtön értesítette a hatóságokat.

A helyszínre rövid időn belül megérkeztek a rendőrök és az állatbefogók, akik úgy döntöttek, hogy nem akarják altatólövedékkel ártalmatlanítani a pumát, inkább csak elkábítják, a mancsait pedig megbilincselik, hogy ne tegyen kárt senkiben, amíg elszállítják – adta hírül a vancouveri CTV News.

Az állatmentők szóvivője, Julie Klaussner az eset után azt nyilatkozta, hogy bár tudják, hogy a közvélemény számára szokatlan látvány lehet a megbilincselt puma, de a járőreik mindig szem előtt tartják a befogni kívánt állat és a helyszínen lévő emberek testi épségét, jelen esetben pedig ez volt a legjobb megoldás minden fél számára.

Klaussner elmondta, hogy a nagymacskák sokszor hirtelen ébrednek fel a nyugtató után, ekkor pedig kifejezetten veszélyesek tudnak lenni.

Nyitókép: Royal Canadian Mounted Police

#Külföld#kanada#puma#vadállat#bilincs

Címlapról ajánljuk