Külföld

Magyar férfiakat raboltak ki Kijevben, egyikük kártyájáról 700 ezer forintot szedtek le

rtl.hurtl.hu

2022. február 12. 10:44

A szórakozóhelyen figyelhették ki a PIN-kódját, majd elkábították.

Egy laza, bulis hétvége reményében utazott az ukrán fővárosba múlt pénteken három jó barát, azonban a Blikk cikke szerint az út keserű véget ért.

A fiatal férfiak egy kijevi klubban mulattak, majd egyikük, Krisztián egyik pillanatban még a barátaival mulatott, az utolsó italt elfogyasztása után azonban elsötétült körülötte a világ, és egy autóban tért magához.

Krisztián a lapnak azt mondta: az utolsó italába belekeverhettek valamit. Hajnali négy körül távoztak a szórakozóhelyről, ő pedig a társait jó harminc méterrel megelőzve átment a kereszteződés túloldalára. Itt emlékei szerint egy fehér autó oldalát támasztotta egy férfi. 

A következő emlékfoszlányom, hogy a kocsi hátsó ülésén fekszem, egy őszes hajú, cigarettázó alak vezette az autót

– mondta a lapnak. Krisztián következő emléke az, hogy ismét elsötétült a világ, szerinte egyszerűen kidobhatták a kocsiból, mert reggel kilenckor tért magához egy kietlen buszmegállóban, a tárcája és a telefonja nélkül.

A térdén és az arcán is megsérült fiatalember azt sem tudta, hol van, végül sikerült elfuvaroztatnia magát a szállásukra. Ekkor derült ki számára, hogy a bankszámlájáról összesen csaknem 700 ezer forintot vettek le. Amikor a szórakozóhelyre bementek, a belépőket ő fizette, szerinte ekkor figyelhették ki a PIN-kódját.

Később a barátaitól megtudta, hogy őket is kiraboltak az éjszaka. Egyiküket még az utcán, amikor őt elrabolhatták, a másikukat pedig akkor fosztották ki, amikor a lakásukhoz visszaért.

A férfiak eljutottak a rendőrségre, ahol egy tolmács segítségével elmesélték a történteket és feljelentést tettek. A konzuli szolgálat segítségével jutottak végül haza Magyarországra hétfőn repülővel. Krisztián a VIII. kerületi kapitányságon tett feljelentést, innen joghatóság hiánya miatt a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek. A Blikk szerint ilyen esetben a legfőbb ügyész dönt arról, hogy induljon-e Magyarországon is eljárás.

#Külföld#ukrajna#rablás#szórakozóhely#kijev

Címlapról ajánljuk