Külföld

Sietve távozott Hamburg kikötőjéből Putyin szuperjachtja

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 12:53

Az orosz elnök luxushajója a német haditengerészet egyik korvettje mellett fotózták le. A kép megjelenése után az éjszakai sötét leple alatt távozott a kikötőből. 

Sietve, az éjszaka leple alatt hagyta el Hamburg kikötőjét Vlagyimir Putyin orosz elnök 82 méter hosszú szuperjachtja, miután egy német lap fotót tett közzé róla, ahogy a német haditengerészet egyik korvettje mellett horgonyoz – jelentette a német sajtó.


A beszámolók szerint a 2014-ben 87 millió euróért épített luxushajó karbantartáson volt a Blohm+Voss hajógyártó cég dokkjában. A beszámolók szerint a hajótestet tisztították meg, a motorjain végeztek karbantartásokat. A Bild című német lap információi szerint azonban olyan gyorsan hagyta el a kikötőt a hajó, hogy még a javításokat sem tudták befejezni.

A Graceful nevű hajó a német sajtóban megjelent hírek szerint este indult el a kikötőből, majd a Kieli-csatornán keresztül ment ki a Balti-tengerre, és Kalinyigrád felé tart. 


A Bild cikke szerint azért kellett sietve távoznia a jachtnak, hogy esetleges nyugati szankciók esetén ne tudják azt lefoglalni.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök jachtja, a Graceful, az oroszországo Szocsi kikötőjében, 2015-ben. Fotó: Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

 

#Külföld#vlagyimir putyin#jacht#németország#oroszország

Címlapról ajánljuk