Külföld

A királynő után a britek is áldásukat adták arra, hogy Kamillából királyné legyen

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 11:24

A többségük támogatja, hogy megkapja ezt a rangot, ha férje trónra lép, de azért a néhai Diana hercegnőt kötelességtudóbbnak gondolják. 

A britek többsége üdvözli, hogy trónra kerülése után Károly herceg feleségét, Kamillát a királyné rang illeti majd meg – derül ki egy friss közvéleménykutatásból. Eszerint a megkérdezettek 55 százaléka támogatja a II. Erzsébet királynő által a hétvégén bejelentett döntést, és csak 28 százalékuk ellenzi.

Ahogyan arról beszámoltunk, Kamilla a trónörökös feleségeként jogot formálhatna a walesi hercegnői rangra is, azonban erről már a 2005-ös esküvőjük előtt lemondott Károly első felesége, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőre tekintettel, aki viselte ezt a címet.

Arról, hogy Károly trónra lépése után Kamilla felvegye-e a királynői rangú hitves címet, a hercegi pár esküvője óta folyamatos a vita a brit társadalomban és a sajtóban. Ezt a vitát zárta le most úgy tűnik II. Erzsébet, aki trónra lépése 70. évfordulója alkalmából kiadott üzenetében egyértelművé tette: fia trónra lépése után azt szeretné, ha Kamilla a Queen Consort, vagyis Károly királynői rangú hitvese címet viselje.

A britek többsége tehát egyetért a királynő szándékával, sőt a megkérdezettek szűk többsége szerint jó királyné lesz Kamilla. Igaz az emberek többsége továbbra is úgy gondolja, hogy 

Diana hercegnő jobb uralkodó lett volna, sőt a britek kétharmada Vilmos herceget és Katalin hercegnőt szívesebben látnák a trónon, mint Károlyt és Kamillát.

Érdekesség, hogy a személyes tulajdonságok közül a britek Dianát tartják a szebbnek, együttérzőbbnek, méltóságosabbnak, kötelességtudóbbnak, diplomatikusabbnak és humorosabbnak, Kamillát viszont az okosabbnak.

Nyitókép: Peter Nicholls / Pool / Getty Images

 

#Külföld#egyesült királyság#ii. erzsébet#károly herceg#kamilla hercegné

Címlapról ajánljuk