Külföld

Megpróbálta elperelni Joe Bidentől az elnökséget Donald Trump ügyvédje, de még a „kerület” szót sem tudta hiba nélkül leírni beadványában

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 20:16

Sidney Powell most belátta, hogy talán mégsem volt igaz négy, konteóktól és helyesírási hibáktól hemzsegő beadványa.

Kizárhatják az ügyvédi hivatásából, és több milliard dolláros perben kell felelnie állításaiért annak az ügyvédnek, aki korábban azt állította: megdönthetetlen bizonyítékokat talált arra, hogy Joe Biden elcsalta a 2020-as választásokat. Amikor beadványa napvilágra került, viszont világosan látszott: annak nagyon sok féleképpen sincs értelme.

Sidney Powell négy ügyben indított eljárást, amiket a Vice szerint „kiröhögtek a bíróságról”. Nemcsak a QAnon nevű szélsőjobbos csoporthoz köthető konteóktól hemzsegtek a beadványok, hanem a helyesírási hibáktól is.

Volt olyan, hogy egy mondaton belül kétszer, kétféleképpen írták le rosszul a „kerület” (district) szót.

Az úgynevezett Kraken-perek anyagait órákon belül kidobta a bíróság. Abban rosszul hivatkoztak le több dokumentumot is, és a védencek listájából kihagytak több nevet. Egy augusztusi döntésben a bíróság arra kötelezte Powellt és csapatát, hogy vegyenek részt további jogi oktatáson, mivel a jelenlegi tudásuk nem elégséges ahhoz, hogy ügyfeleket képviseljenek a bíróságon.

Az ügyvédet így lehet, hogy el fogják tiltani hivatásától. Két, szavazatszámlálási technológiával foglalkozó cég pedig milliárd dolláros pereket akasztott a nyakukba állításai miatt. Most vallotta be először, hogy „talán mégsem volt igaz” az, amit korábban állított a 2020-as választásokról.

Nyitókép: Sarah Silbiger for The Washington Post via Getty Images

#Külföld#donald trump#ügyvéd#joe biden#választás#csalás#per

Címlapról ajánljuk