Külföld

Lezuhant egy kisrepülőgép a híres Nazca-vonalak közelében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 4. 20:58

A sétarepülésből visszatérő gépen öt turista és két perui pilóta volt. Senki sem élte túl a katasztrófát.

Lezuhant pénteken egy kisrepülőgép öt turistával és két perui pilótával a fedélzetén, a híres perui Nazca-vonalak közelében, jelentette az el Commercio. A perui lap híre szerint senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

A baleset az Aero Santos nevű cég Cessna repülőgépével történt, amely a Nasca és a Palpa vonalak felett szokott sétarepüléseket végezni. Az utasok amerikai, chilei, illetve holland állampolgárok voltak. Az el Commercio úgy tudja, hogy a turisták a Nasca-vonalak feletti repülésből tértek vissza, gépük a Maria Reich repülőtérre tartott, amikor eddig ismeretlen okból lezuhant és kigyulladt.

A rendőrök lezárták a területet, a földútra zuhant repülőgép égő roncsait tűzoltók oltották el. A Canal N tévé balesetről beszámoló felvételein a széttört gép füstölgő roncsait lehetett látni. A baleset okának feltárására a perui rendőrség és a polgári légi közlekedési hatóság indított vizsgálatot.


Az UNESCO világörökségi listáján 1994 óta szereplő, a Nazca-kultúra prekolombiánus korból származó geoglifái csak a magasból láthatóak, ezért a Peruba látogató turisták körében nagy népszerűségnek örvendenek a Nazca-sivatag feletti repülőutak.

Nyitókép: Canal N/Twitter

#Külföld#baleset#repülőgép-baleset#peru#nazca

Címlapról ajánljuk