Külföld

Megérkezett a jelentés Boris Johson covidbulijairól: súlyos vezetői hibák történtek, túl sokat isznak a kormányban

rtl.hurtl.hu

2022. január 31. 15:32

Súlyos vezetői hibákat, mulasztásokat ró fel a brit kormánynak az a vizsgálat, amely Boris Johson és stábja összejövetelei után nyomozott a járványügyi lezárások alatt.

A jelentés tizenkét oldalas összefoglalóját hétfő délután tette közzé a Downing Street. Arról írnak: „nehéz indokot találni” ezekre az összejövetelekre olyan időszakban, amikor a kormány a mindennapi életvitelt széles körben korlátozó intézkedések elfogadására kérte a lakosságot.

A vizsgálatot kezdete óta feszült figyelem kísérte a brit sajtóban és a belpolitikában amiatt, mert az a Konzervatív Párt számos képviselője szerint is Boris Johnson miniszterelnök lemondását indokolná.

A brit miniszterelnök hamarosan beszédet mond a parlament alsóházában, írja a CNN. Közben a rendőrség tizenkét olyan rendezvényt is vizsgál, amit a Downing Streeten tartottak. A következő napokban kiderül, hogy a botrányba belebukik-e Johnson. A vizsgált események között van Johnson születésnapi bulija is.

A jelentés arra is kitér, hogy a Johnson stábjában és a Downing Streeten elég komoly az alkoholfogyasztás. Úgy fogalmaznak: annak mértéke „nem helyénvaló” egy munkahely számára sem.

Nyitókép: Jessica Taylor/  MTI / EPA / Brit parlament

#Külföld#boris johnson#brit#kormány#covid#lezárás#alkohol#jelentés

Címlapról ajánljuk