Külföld

Besurrant egy férfi a koraszülött intenzívre, és megetetett egy vadidegen gyereket

rtl.hurtl.hu

2022. január 30. 7:42

„A szülők, érthető okokból halálra rémültek” – közölte az amerikai Des Moines-ban történt esettel kapcsolatban a rendőrség. 

Egy férfi bement az amerikai Des Moines város egyik kórházában a koraszülött intenzív osztályra, ahol cumisüvegből megetetett egy újszülöttet, majd távozott a kórházból – jelentette a helyi sajtó. A város rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, és keresi a férfit, akinek tettére egyelőre nincsen semmilyen magyarázat.

Az újszülöttnek nem lett semmi baja, de családja „érthető okokból halálra rémült” – közölte a helyi sajtóval Paul Parizek rendőrőrmester.

A KCCI televízió információi szerint a férfi december 28-án, helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt ment be a MercyOne Medical Centerbe, egy gyerek apjának adva ki magát. Ezután egy ápolónő mellett elsurranva bement az koraújszülött intenzívre, ahol megetette az egyik újszülöttet.

Egy orvosi műhibaperekkel foglalkozó ügyvéd a helyi sajtónak elmondta, hogy egy magát szülőnek kiadó ismeretlen férfinak nem lett volna szabad bejutnia az intenzív osztályra. Azzal ugyanis minden egyes ott lévő gyereket veszélybe sodort. 

A kórház egy közleményben „nagyon aggasztónak” nevezte az esetet, és közölték, hogy az esetet követően új intézkedéseket vezettek be, hogy hasonló esetek ne történhessenek meg. A kórház jelezte, hogy teljesen együttműködik a rendőrséggel.

Nyitókép: Biztonsági kamerás felvétel az újszülöttet megetető férfiről. Fotó: KCCI-TV

#Külföld#Baleset-bűnügy#kórház#koraszülött intenzív osztály#újszülött#cumisüveg#egyesült államok#des moines

Címlapról ajánljuk