Külföld

Hatvan csonttörést találtak az elhunyt londoni csecsemőn, a szülők a mentőket hibáztatták

rtl.hurtl.hu

2022. január 28. 6:41

A szülők szerint nyolchetes kislányuk azért halt meg, mert oltásokat kapott. A bíróság bűnösnek találta őket.

A Sky News szerint bűnösnek találták gyermekük bántalmazásában a 24 éves Naomi Johnsont és a 26 éves Benjamin O'Shea-t. A londoni pár nyolchetes gyermeke, Amina súlyos sérülések miatt vesztette életét, az orvosok összesen hatvan törést találtak testén. 

A kislányon összesen 41 borda- és 24 végtagtörést találtak az orvosok, akik szerint a sérülések „erősen arra utalnak, hogy Amina folyamatos fizikai bántalmazást szenvedett el”.

Johnson és O'Shea – a hadsereg egykori tartalékos katonája – 2019. április 26-án reggel hívta a mentőket, miután a nyolchetes Amina légzése leállt. A mentők perceken belül kiérkeztek, azonban a kislány életét már nem tudták megmenteni, Amina a helyszínen életét vesztette. 

A sérüléseknek nem voltak látható nyomaik, így azt feltételezték, hogy Amina hirtelen, megmagyarázhatatlan halált szenvedett el. A gyerek sérüléseit röngenfelvételek alapján azonosították. Egyes törések frissek voltak, mások viszont gyógyulási stádiumuk alapján régebben keletkeztek. 

Amina sérüléseinek mértéke miatt rendőrségi nyomozás indult, Johnsont és O'Shea-t pedig letartóztatták. A pár azt állította, hogy lányuk az oltások miatt halt meg, a csonttöréseket pedig a mentők okozták. Az orvosszakértő arra jutott, hogy a gyermek végtagcsont-töréseit legalább hét alkalommal okozták, a bordatöréseket pedig legalább két incidens okozta.

A rendőrség szerint O'Shea 2016 és 2019 között többször is egészségügyi segítséget kért, mivel saját magán poszttraumás stressz szindrómát diagnosztizált, és agressziós problémákra hivatkozott. 

Három héttel a kislány halála előtt az apja telefonon kért segítséget, mivel állítása szerint Amina vért köhögött fel. Az orvosi utasítás ellenére a kislányt nem vitték kórházba. Az ügyben tavaly novemberben született ítélet.

Nyitókép: Pixabay

 

 

#Külföld#családon belüli erőszak#gyermekbántalmazás#london

Címlapról ajánljuk