Külföld

Metamfetaminnal etette a mókusát, hogy emberekre támadjon

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 6:56

Az alabamai férfinak nem csak amiatt fájhat a feje, hogy egy vérmókust nevelgetett, számos más bűncselekménnyel is vádolják.

Hétfőn kezdődött volna a tárgyalása annak az alabamai férfinak, aki metamfetaminnal etetett egy mókust, hogy az állat később emberekre támadjon. A bíróság azonban rögtön február végére halasztotta a 39 éves Joel Paulk meghallgatását.

A férfi ellen vadállat birtoklása, lopás és fegyvertartás miatt emeltek vádat, amikor 2019-ben először letartóztatták. Aztán tavaly karácsony előtt egy nappal ismét elfogták, akkor kiskorú veszélyeztetésével, kábítószerkereskedelemmel és fegyverbirtoklással bővült a vádak listája.

A férfinál tartott 2019-es házkutatáson egy ketrecbe zárt mókust is találtak. 

Szerencsére valaki informálta a hatóság embereit arról, hogy Paulk a szerencsétlen állatot harcászati célokra nevelgeti, és metamfetaminnal eteti. Ezt nem sikerült bizonyítani, a serif elmondása szerint ugyanis

nem volt biztonságos eljárás arra, hogy teszteljék a mókust metamfetaminra.

Így jobb híján szabadon engedték az erdőbe, ám Paulk szerint az állat visszatért hozzá. Egyébként tagadja, hogy kábítószerezte volna a mókust.

Az egyébként meglehetősen békés és félénk rágcsálók nem először kerülnek a bűnügyi hírekbe. Itt ugyan most áldozat volt, de egy tavaly év végi esetnél maga a mókus volt az elkövető. Decemberben két napig tartotta rettegésben a walesieket egy ilyen állat. 18 embert, köztük időseket és gyerekeket sebesített meg a terrormókus, mire egy nyugdíjas hölgynek sikerült megállítani a fékevesztett állat tombolását.  

Nyitókép: Alabama.com

#Külföld#mókus#alabama#kábítószer

Címlapról ajánljuk