Külföld

Két napon keresztül tartotta rettegésben a város lakóit, 18 embert sebesített meg a wales-i terrormókus

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 29. 12:24

A gyerekeket, a nyugdíjasokat, de még a háziállatokat sem kímélte a rém.

A Covid-vakcina mellett a tetanusz elleni oltás is keresett cikké vált a Buckley in Flintshire nevű wales-i kisvárosban, miután karácsony hétvégéjén legalább 18 embert megharapott egy dühöngő mókus, akit a helyiek a Szörnyecskék című film főgonosza után Stripe-nak neveztek el.

A mókus több emberre is rátámadt, amikor azok a szemetüket vitték ki – volt akit meg is kergetett az utcán. 

Nem egy barátságos mókus, hanem egy lázadó. Azt kezdem gyanítani, hogy tumor van az agyában. Félelmetes sebességgel támad

– idézte a Metro című brit lap a Corinne Reynolds nevű nyugdíjast, aki végül sikeresen befogta az állatot, és átadta az állatvédőknek.

Stripe egyik áldozata így idézte fel az esetet: „Előugrott a zöld kukám mögül (…) Mondjuk csak azt, hogy jól elkapott. A harapásnyom még mindig ott van az ujjamon. Keményen rácsimpaszkodott a kezemre, és le kellett ráznom. Teljesen lenyúzta a bőrt az öklömről.” Ő pedig még olcsón megúszta: volt, akit a nyakán, vagy a fején harapott meg a dühöngő vadállat.

Corinne már korábban, még az ámokfutása előtt többször megetette a mókust a kertjében, így hozzá barátságosabb volt. Ezért is sikerült az idős hölgynek befogni az állatot, amit át is adott az ország vezető állatjóléti szervezetének, az RSPCA-nek. A csoport szóvivője kedden arról számolt be, hogy nehéz szívvel, de el kellett altatniuk az állatot, ugyanis egy 2019-es törvény szerint tilos a szürke mókusokat visszaengedni a vadonba.

Nyitókép: jLasWilson / Pixabay

#Külföld#wales#terror#harapás#mókus#tetanusz#rspca

Címlapról ajánljuk