Külföld

András herceg tagadja, hogy szexre kényszerítette az akkor 17 éves Virginia Giuffre-t, az esküdtek előtt védené meg magát

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 8:36

Esküdtszék előtti tárgyalást kér.

A Sky News New York-i bírósági beadványok alapján arról ír, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia hivatalosan is tagadja, hogy évekkel ezelőtt szexre kényszerítette az akkor 17 éves Virginia Giuffre-t. A katonai rangjaitól nemrégiben megfosztott herceg esküdtszék előtti tárgyalást kér.

A most 38 éves Virginia Giuffre állítása szerint András herceg 2000 és 2002 között több alkalommal is szexre kényszerítette a nemrégiben elítélt Ghislaine Maxwell londoni lakásában, Jeffrey Epstein amerikai milliárdos otthonában, illetve magánszigetén. A korábban Virginia Roberts nevet használó nőt állítása szerint Jeffrey Epstein hálózatán keresztül kényszerítették testi kapcsolatra a yorki herceggel. 

Jeffrey Epstein néhai amerikai pénzember fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt többször is megjárta a börtönt, Ghislaine Maxwellt pedig az ő kerítőjeként mondták ki bűnösnek egyebek mellett emberkeresdedelemben.

Az András herceg ügyvédje által benyújtott dokumentum azt is érvként hozza fel a tárgyalás elutasítására, hogy Giuffre Ausztráliában él, és hogy 2009-ben peren kívüli megegyezett Jeffrey Epsteinnel, amellyel András herceg érvelése szerint lemondott arról, hogy az említett ügyekben pert indítson. 

Nyitókép: Andy Rain / EPA / MTI

#Külföld#andrás herceg#virginia giuffre#ghislaine maxwell

Címlapról ajánljuk