Külföld

Kétéves gyermekével együtt ugrott a halálba egy anyuka egy stadionból az USA-ban

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 9:08

A rendőrség szerint az amerikai nő egy baseballmeccs előtt vetette le magát öt emelet magasságból, miközben több ezer szurkoló érkezett a San Diegó-i stadionba. 

A San Diegó-i rendőrség gyilkosságnak és öngyilkosságnak nyilvánította annak a 40 éves nőnek és kétéves gyerekének a halálát, akik még tavaly szeptemberben zuhantak ki a Petco Park stadionból egy baseballmérkőzés előtt – jelentette a helyi sajtó. A hatóságok már közvetlenül az eset után jelezték, hogy „gyanúsnak” tartják Raquel Wilkins és kisfia, Denzel Browning-Wilkins halálát.

A nő kétéves fiával a karjában zuhant le nagyjából öt emeletnyi magasságból a stadion egyik éttermi részéből, és a helyszínen mindketten életüket vesztették. A stadionban ott volt a gyermek apja is.

A rendőrség csak egy szűkszavú közleményt tett közzé, amiben elmondták, hogy „több tucatnyi ember kihallgatása, a meglévő videófelvételek megtekintése és háttérinformációk begyűjtése” után állapították meg, hogy mi vezetett a nő és gyermeke halálához. San Diego rendőrsége közölte, hogy ennél több információt nem hoznak nyilvánosságra az üggyel kapcsolatban.

A nő családját képviselő ügyvéd az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, kételkedik abban, hogy a nő szándékosan vetette magát a mélybe. Dan Gilleon szerint a nyomozás eredményével csak a várost akarják védeni egy esetleges kártérítési pertől, azáltal, hogy öngyilkosságnak állítják be a dolgot.

Az ügyvéd pert készül indítani a stadiont birtokló város ellen, azt állítva, hogy a közvetlenül a korlát mellé helyzett asztalok balesetveszélyesek, és az okozta a tragédiát. Egy szemtanú az eset után azt mondta a helyi sajtónak, hogy Wilkins „nevetgélve ugrált” az egyik asztalon, mielőtt a mélybe zuhant.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: NBC San Diego

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#san diego#anyuka#kisgyerek#gyilkosság#öngyilkosság#zuhanás#stadion

Címlapról ajánljuk