Külföld

Börtönbe az oltatlanokkal? A kanadaiak több mint negyede támogatja az ötletet

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 12:30

A többség nem kedveli azokat, akik nem oltották be magukat a koronavírus ellen. 

A kanadaiak kétharmada kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltásokat. Azoknak az aránya sem csekély, akik az oltatlanokat pénzbüntetéssel, korlátozásokkal, sőt akár börtönbüntetéssel is sújtanák – derült ki egy szerdán egy közvéleménykutatás eredményéből. A Maru közvélemény-kutató cég alelnöke, John Wright az eredményekkel kapcsolatban kijelentette:

A kanadaiak többsége nem rokonszenvezik az oltatlanokkal.

A január közepén elvégezett kutatás adatai szerint a kanadaiak 61 százaléka havi 150 dolláros (majdnem 38 ezer forint) plusz egészségügyi adó megfizetésére kötelezné azokat, akik nem hajlandóak beoltatni magukat, és ugyanennyi ember szerint az oltatlanoknak saját zsebből kellene kifizetniük az orvosi ellátás költségeit, ha covid miatt kerülnek kórházba.

Az esetleges kötelező oltás alól kibújó embereket a kanadaiak 27 százaléka szerint elfogadható lenne öt napra börtönbe zárni, 37 százalék pedig kizárná őket az állami egészségügyi rendszerből. 33 százaléka pedig a jogosítványukat venné el, miután a jelenleg érvényben lévő vezetői engedélyük lejár.

A kutatás eredményei szerint a kanadaiak 77 százaléka szerint az oltatlanokat ki lehetne zárni az olyan nyílvános helyekről, mint az italboltok, éttermek, mozik és boltok. 

A kanadaiak majdnem fele az oltatlanokat hibáztatja az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődéséért, és 27 százalék közölte, hogy semmilyen szimpátiát nem érezne egy oltatlan iránt, ha súlyosan megbetegedne vagy meghalna koronavírus-fertőzésben.

 

 

#Külföld#kanada#oltás#kötelező oltás#koronavírus#járvány#covid#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk