Külföld

Hörcsögöket és csincsillákat pusztítanak el a hongkongi hatóságok a koronavírus miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 17:16

Egy kisállat-kereskedésben több kisemlősnél is megállapították a fertőzést.

Mintegy kétezer kisemlőst, köztük hörcsögöket és csincsillákat pusztítanak el a hongkongi hatóságok azután, hogy koronavírus-fertőzést állapítottak meg Hollandiából importált hörcsögöknél egy kisállat-kereskedésben – számolt be az AP hírügynökség.

A kisállat-kereskedés egyik alkalmazottjának koronavírus-tesztje is pozitív lett, a hatóságok nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a hörcsögöktől kapta el a fertőzést. Hongkongban leállítják a hörcsögök eladását és a kisállat-importot is, azokat pedig, akik a kereskedésből január 7. után hörcsögöt vásároltak, karanténra kötelezik, és az állatot is át kell adniuk a hatóságoknak, hogy elaltassák.

A lakosságot arra szólították fel, hogy akinek van hörcsöge, az tartsa bent, mosson kezet, miután megfogta az állatot, és ne csókolgassa. A hatóságok szerint a mintegy kétezer kisemlőst „humánus módon” fogják elpusztítani, az állatvédők viszont arra szólították fel a kormányzatot, hogy vizsgálja felül az intézkedést, mielőtt drasztikus lépésre szánja el magát.

Nyitókép: REUTERS/Tyrone Siu

#Külföld#koronavírus#hongkong#hörcsög#csincsilla

Címlapról ajánljuk