Külföld

Két brit kamaszt tartóztattak le a texasi zsinagógai túszejtés miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 6:30

A brit hatóságok vasárnap erősítették meg, hogy brit volt Malik Faisal Akram, aki szombaton túszokat ejtett egy texasi zsinagógában, majd a rendőrség lelőtte.

A brit hatóságok vasárnap letartóztattak két kamaszt Manchester városában a texasi zsinagógában történt túszejtés miatt – jelentette a BBC brit közszolgálati adó. A helyi rendőrség közlése szerint a két fiatalt „a támadással kapcsolatban indított nyomozás részeként” vették őrizetbe, hogy kihallgassák őket.

A kamaszokról egyelőre semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra a helyi hatóságok, így pontos korukat és nemüket sem lehet tudni – írta a BBC.

A brit hatóságok vasárnap erősítették meg, hogy brit volt az a fegyveres férfi, aki szombaton istentisztelet közben rátört egy zsinagóga közösségére, és négy túszt ejtett a Texas államban lévő Colleyville-ben. A Blackburn városából származó, 44 éves Malik Faisal Akramot a helyi rendőrség megölte.

Akram két héttel korábban érkezett az Egyesült Államokba – közölte a BBC amerikai rendőrségi forrásokra hivatkozva. A CNN azonban úgy értesült, hogy korábban, valamikor decemberben repült be az országba.

A férfi a helyi sajtóban megjelent hírek szerint a jelenleg 86 éves börtönbüntetését töltő Aafia Siddiqui szabadon engedését követelte. Ezt úgy tűnt, hogy Joe Biden amerikai elnök is megerősítette, aki közölte, hogy a túszejtő „egy 15 éve letartóztatott, és tíz éve börtönben ülő” személy kiengedést akarta elérni. Aafia Siddiqui egy pakisztáni orvosnő, akit 2010-ben az Egyesült Államokban tartóztattak le, mert terrortámadást készített elő, amerikai katonákat akart meggyilkolni.

Biden közlése szerint a túszejtéshez használt fegyvert az Egyesült Államokban vásárolta.

Nyitókép: Rendőrök a túszejtés helyszínénél. Fotó: REUTERS/Shelby Tauber

 

#Külföld#texas#túszejtés#nagy-britannia#zsinagóga#letartóztatás#kamaszok

Címlapról ajánljuk