Külföld

Eljátszotta elrablását egy nő, mert egy kis időre meg akart szabadulni férjétől

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 12:19

A 22 éves amerikai nőt nagy erőkkel kereste a rendőrség, és kommandósokat küldtek kimentésére. 

A hatóságok félrevezetése miatt vádalt emeltek egy 22 éves nő ellen az amerikai Dél-Dakota államban, miután eljátszotta, hogy emberrablás áldozata lett, csak azért, hogy egy kis időre megszabaduljon a férjétől – jelentette a helyi sajtó.

A meg nem nevezett nő pizzafutárként dolgozott, és épp munkában volt 2021 februárjában, amikor azzal hívta fel a férjét, hogy több fegyveres férfiak vették körbe az autóját, és pénzt követelnek tőle. A férje a rendőröknek elmondta, hogy hallotta, ahogy az autó ablakát püfölik, majd kinyílik az ajtó, majd a hívás megszűnt.

Rögtön utána üzeneteket kezdett el kapni, amiben pénzt követeltek tőle azért, hogy épségben visszakapja a feleségét. Amikor a rendőrök kimentek a nő munkahelyére, az egyik dolgozó szintén üzeneteket kezdett el kapni a nő telefonjáról, amiben tudatták vele, hogy bántani fogják a nőt, ha szól a zsaruknak, de nem lesz semmi baja, ha másnap megkapják a kért összeget.

A rendőröknek végül sikerült a mobiltelefonja alapján megtalálni a nőt, és kommandósokat küldtek a kimentésére. A nőt végül a saját autójában találták meg, egy férfi társaságában. 

A nő eleinte azt állította, hogy több férfi elvette tőle a mobilját, üzeneteket küldtek el azon, majd visszaadták neki a készüléket, de végül bevallotta, hogy ő játszotta el az elrablását.

A nő a nyomozóknak magyarázatképpen azt mondta, hogy „egy kis időre meg akart szabadulni a férjétől” – olvasható az esetről szóló bírósági iratokban.

A nő ellen szerdán emeltek vádat nagy értékű lopás kísérlete, valamint a hatóságok félrevezetése miatt.

Nyitókép:  REUTERS/Andrew Kelly

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#emberrablás#feleség#férj#egyesült államok#csalás

Címlapról ajánljuk