Külföld

Hat órán át volt egy konténerben, szemeteszsákba csomagolva egy csecsemő Új-Mexikóban, takarítók találták meg

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 7:06

A kisfiú csodával határos módon menekült meg, jelenleg stabil állapotban van. 

Január 7-én adott éltet gyermekének Új-Mexikóban a 18 éves Alexis Avela, aki bevallása szerint egy nappal korábban tudta meg, hogy várandós. A Sky News cikke szerint a fiatalt gyilkossági kísérlet és gyermekbántalmazás gyanújával vették őrizetbe, miután egy biztonsági kamera rögzítette, ahogyan szemeteszsákba helyezett gyermekét kidobja egy konténerbe, majd elhajt a helyszínről.

A hobbsi rendőrkapitányság főnöke, August Fons téjékoztatása szerint a kisfiút hat órával később a takarítók találták meg, akik ellátták a gyereket és kihívták a rendőrséget. Gyors reagálásuk kulcsfontosságú volt a csecsemő életének megmentésében, tette hozzá. 

A rendőrök az autó rendszámtáblája alapján találták meg Avela családját. A fiatal önként jelentkezett a rendőrségen, miután a rendőrök felkeresték szüleit.

A nyomozóknak elmondta: terhessége váratlanul érte, majd miután a gyerek január 7-én megszületett, pánikba esett, nem tudta kitől kérhetne segítséget. Ezért a szülés után elvágta a köldökzsinórt, a kisfiút egy törölközőbe csavarta és betette egy szemeteszsákba, amelyben már volt valamennyi hulladék, ezt pedig egy újabb szemeteszsákba helyezte. A biztonsági kamera felvétele szerint a gyermeket Alexis Avela egy szemeteskonténerbe dobta. Egy közeli üzlet tulajdonoa szerint aznap rendkívül hideg volt, ráadásul az anya cselekedete után hulladékot helyeztek el a konténerben, ami így rákerülhetett a csecsemőre.

A kisfiú stabil állapotban van, kórházban kezelik. 

Nyitókép: ABC7Chicago

 

#Külföld#új-mexikó#újszülött

Címlapról ajánljuk