Külföld

Levágott fejet találtak egy indiai templomban, egy hindu istennő szobránál

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 14:43

A fejet a halál és újjászületés istennőjének szobránál találták, akinek nyakában és a derekán levágott fejek lógnak. 

Emberáldozat gyanújával folytat nyomozás az indiai rendőrség, miután egy levágott fejet találtak hétfőn Nalgonda város egyik templománál – jelentette az indiai sajtó. A fejet Káli, a halál és újjászületés istennőjének szobránál helyezték el. A szobor levágott fejekből álló füzért viselve ábrázolja az istennőt.

A szobornál talált fejről a közösségi oldalakon több fénykép is terjed az NDTV indiai televízió beszámolója szerint. A fejről készült fotót az indiai rendőrség is megosztotta, abban a reményben, hogy így azonosítani tudják az áldozatot.

Ez működött is. Kedden jelentkezett egy harmincéves férfi családja, hogy felismerték benne rokonukat. Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint az áldozat mentális problémákkal küzd, és évek óta nem látták. Állítólag a környéken lévő templomokban élt, mióta elhagyta családi otthonát.

A rendőrség szerint a férfit máshol ölték meg, majd a fejét autóval vitték az egyik országút mellett található templomhoz. A fej állapotából arra lehet következtetni, hogy az áldozatot vasárnap este ölték meg.

A beszámolók szerint a rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozásba az ügyben, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy emberáldozat történt, mivel korábban már történt ilyesmi a környéken. A férfi testét egyelőre még nem találták meg.

Nyitókép: A szobor, aminek lábánál a levágott fejet találták. Fotó: NDTV

#Külföld#Baleset-bűnügy#india#levágott fej#gyilkosság#emberölés#rendőrség

Címlapról ajánljuk