Külföld

Egy oltásellenes ügyész és egy műsorvezető is belehalt a koronavírusba Amerikában

rtl.hurtl.hu

2022. január 6. 19:24

Douglas Kuzma egy szélsőjobboldali gyűlésen vett részt decemberben, ami után azt pletykálták, hogy lépfenével fertőzték meg a résztvevőket.

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy szélsőjobboldali műsorvezető Amerikában – írta a Daily Beast. Douglas Kuzma, aki rendszeresen felszólalt a Covid-vakcinák ellen, december közepén egy QAnon-közeli gyűlésen vett részt, barátai szerint ezután lett beteg.

A texasi találkozó után azzal vádolták a „ReAwaken America Tour” nevű rendezvény szervezőjét, hogy a füstgépeken keresztül lépfenét juttatott a levegőbe, és azt pletykálták, hogy Kuzma is anthraxos lett. A Frog News Network podcastjeinek egy másik műsorvezetője, Kuzma jóbarátja oszlatta szét a szóbeszédet, amikor bejelentette, hogy a férfi koronavírus-tesztje pozitív lett. Karácsonykor közölték a Frog News Network Telegram-csatornáján, hogy Kuzma lélegeztetőgépre került, és imádkozzanak érte.

Szintén koronavírusban halt meg egy 46 éves kaliforniai ügyésznő, aki ugyancsak gyakran kritizálta a kötelező oltásokat. A Guardian beszámolója szerint férje, Axel Mattias Ernby árulta el, hogy Kelly Ernby nem volt beoltva. Egy hónappal halála előtt az irvine-i városháza előtt egy Trump-párti ifjúsági szervezet, a Turning Point USA gyűlésén szólalt fel az oltási követelmények ellen, akkor azt mondta, hogy „semmi nem fontosabb most a szabadságunknál”.

Már a járvány előtt is kiállt a kötelező oltások ellen, 2019-ben azt mondta, ellenzi azt a jogszabályt, ami a kaliforniai iskolás gyerekek számára előírt oltási követelményeket szigorítja. „Nem gondolom, hogy a kormánynak beleszólást kell engedni abba, hogy milyen oltásokat vesznek fel az emberek. Szerintem ez az orvosokra és a pácienseikre tartozik. Ha a kormány előírja a kötelező oltást, akkor mire kötelezhet még? – kérdezte a nő, aki 2011 óta dolgozott ügyészként, környezetvédelmi és fogyasztói jogra specializálódott.

 

#Külföld#amerikai egyesült államok#koronavírus#oltás#oltásellenesség

Címlapról ajánljuk