Külföld

Szarvas ölt meg egy katonát a paraguayi elnöki palota kertjében

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 11:46

A rezidencia kertjében élő szarvas átszúrta az agancsával a férfit.

Meghalt egy 42 éves katona a paraguayi elnöki palota kertjében, miután egy ott élő szarvas átszúrta az agancsával. A palota őrségében szolgálatot teljesítő Victor Isasi őrmestert egy pettyes szarvas támadta meg, amely Indiából ajándékként került a birtokra.

A balesetet a palota biztonsági kamerái rögzítették. A felvétel szerint a katona belépett az elzárt területre, ahol az állatok élnek, és olyan mozdulatot tett, amellyel kiváltotta a szarvas támadó reakcióját. Az áldozatot egy katonai kórházba szállították, de súlyos szúrt sérülésébe nem sokkal később belehalt – közölte a hadsereg szóvivője.

Az elnöki palota és kertje több mint tíz hektáron terül el Asunción központjának közelében, és számos őshonos fajnak ad otthont, mások mellett dél-amerikai tapír és szarvasok is élnek a birtokon, korábbi kormányok alatt struccok és pónik is voltak a kertben.

A szóvivő szerint korábban nem fordult elő, hogy az elnöki rezidencián tartott állatok közül valamelyik emberre támadott volna. Az állatokat elzárva tartják, nem érintkeznek a rezidencia látogatóival.

Nyitókép: Gímszarvas bika a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének területén 2021. szeptember 24-én. MTI/Kovács Attila

 

#Külföld#szarvas#katona#paraguay#elnöki palota#haláleset

Címlapról ajánljuk