Külföld

Kim Dzsongun kijelölte a 2022-es év feladatait Észak-Korea számára

rtl.hurtl.hu

2022. január 1. 13:51

Növelni akarja az életszínvonalat, de folytatja a fegyverkezést is.

A hanyatló gazdaság lesz fókuszban 2022-ben, mivel Észak-Korea egy „óriási élet-halál harc előtt áll” – erről beszélt a BBC cikke szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának plenáris ülésén, amely egybeesett hatalomra lépésének tizedik évfordulójával.

Észak-Korea 2020 januárjában lezárta Kínával közös határát a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a hírek szerint komoly élelmiszerhiánnyal küzd az ország, az emberek éheznek, a helyzet pedig tovább súlyosbodhat a tél közeledtével.

Kim Dzsongun szerint idén a legfontosabb teendő a fejlődés növelése és az emberek életszínvonalának javítása lesz. Az állami, Koreai Központi Hírszolgálat (KCNA) jelentése szerint Kim Dzsongun elismerte, hogy 2021-ben „kemény helyzetekkel” néztek szembe, és fontos feladatként jelölte meg az emberek élelmezési, ruházkodási és lakhatási problémáinak megoldásában való radikális előrelépést.

 Elmondta, hogy a járvány elleni küzdelem lesz a következő év egyik legfontosabb feladata: 

A vészhelyzeti járványmegelőzési munkát kiemelt prioritásként kell kezelni az állami munkában

– idézte a KCNA Kim Dzsongunt, aki beszédében konkrétan sem az Egyesült Államokat, sem Dél-Koreát nem említette. Arra azonban kitért, hogy Phenjan továbbra is erősíteni fogja védelmi képességeit a Koreai-félsziget egyre instabilabb katonai környezete miatt.

Nyitókép: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a párt politikai bizottságának phenjani ülésén 2021. december 27-én. – Fotó: KCNA / KNS / AP / MTI

 

#Külföld#észak-korea#kim dzsongun#koronavírus#élelmiszerhiány

Címlapról ajánljuk