Külföld

Tilos lesz a petárdázás Nápolyban szilveszterkor

rtl.hurtl.hu

2021. december 31. 12:02

Ilyen még sohasem történt a dél-olasz városban.

A járványhelyzetre hivatkozva betiltotta a dél-olaszországi Nápoly polgármestere a hagyományos szilveszteri petárdázást a városban. Az MTI beszámolója szerint azt szeretnék megelőzni, hogy a durrogtatás esetleges sérültjei tovább terheljék a kórházakat.

Nápolyban egyébként nem csak a petárdázás lesz tilos péntek délután 4 órától. A tűzijáték és minden más pirotechnikai eszköz használatát sem engedélyezik. A rendelkezést megszegőkre 25 eurótól 500 euróig terjedő pénzbírságot szabnak ki, ezenkívül lefoglalják a petárdákat, rakéta tűzijátékokat és más pirotechnikai eszközöket.

Olaszország más részein is szigorítanak szilveszterkor. Rómában az újévi ünneplés hagyományos helyszíneit lezárják a spontán tömörülések elkerülése végett, Milánóban is elmarad a Dóm téren szokásos éjféli visszaszámlálás. Firenze polgármestere betiltotta a tűzijátékot, valamint az alkohol utcai palackos árusítását, de még szigorúbb döntést hozott Termoli első embere, aki egészen január hatodikáig elrendelte a bárok és sörözők esti hat órai zárását.

A csütörtök esti adatok szerint a több mint 60 milliós országban az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 127 ezret, amely majdnem 30 ezerrel több, mint egy nappal korábban. A járványszámok ismét Lombardiában a legmagasabbak, ahol a napi esetszám megközelítette a 40 ezret. Több mint tízezer a kórházban kezelt Covid-19 betegek száma, és több mint ezerszázan vannak intenzív osztályon, 600 ezer az aktív betegek száma, és csaknem 3 millióan vannak karanténban. Az előrejelzések szerint a járvány tetőzése január közepén várható.

Nyitókép: Utcai piac Nápoly Rione Sanita negyedében a koronavírus-járvány idején, 2020. április 3-án – Fotó: Ciro Fusco / MTI / EPA / ANSA

#Külföld#nápoly#újév#petárda#koronavírus

Címlapról ajánljuk