Külföld

Takarítóra támadt egy állatkerti tigris Floridában, az állatot lelőtték

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 9:35

Amikor a rendőrök kiértek, a húszas éveiben járó férfi karja még mindig a ragadozó szájában volt. 

Megöltek egy veszélyeztett állatfajnak számító maláj tigrist a floridai Naples állatkertjében, miután rátámadt a takarítószemélyzet egyik tagjára – jelentette az amerikai sajtó. A húszas éveiben járó férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az állatkert közlése szerint a takarító nem az állatkert alkalmazottja volt, hanem egy takarítócégnek dolgozott, amit a vécék és az ajándékbolt takarításával bíztak meg, és nem tartozott a feladataik közé a kifutók tisztán tartása. A férfi engedély nélkül ment a tigris ketrecéhez, és az első információk szerint feltehetően meg akarta etetni, vagy meg akarta simogatni a ragadozót, amikor az rátámadt.

A takarító a helyi rendőrség közlése szerint átmászott egy kerítésen, hogy közel kerüljön az állathoz, ami ráharapott a karjára, és behúzta magához. Amikor a rendőrök kiértek, a férfi karja még mindig a tigris szájában volt. Az eset az állatkert zárása után történt.

Egy rendőr a kerítést rugdosva próbálta meg elérni, hogy a tigris elengedje a férfit, de nem járt sikerrel, és végül kénytelen volt rálőni az állatra – közölte a rendőrség. A tigris ezután visszavonult a kifutó hátsó részébe, és nem reagált, amikor egy drónt reptettek a közelébe.

Egy állatorvos elkábította, hogy meg tudják vizsgálni, de az Eko nevű állat meghalt – mondta el a CNN-nek az állatkert egyik munkatársa. A nyolcéves maláj tigris két évvel korábban érkezett a floridai állatkertbe.

A takarító állapotáról nem közöltek részletes információkat, csak annyit, hogy állapota súlyos.

Nyitókép: Eko, a tigris. Fotó: Naples Zoo

#Külföld#Baleset-bűnügy#tigris#állatkert#florida#naples#támadás#eko

Címlapról ajánljuk