Külföld

Izraelben már a negyedik oltást adják az embereknek

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 6:36

Először a hatvan év felettiek, az egészségügyi dolgozók és bizonyos krónikus betegségekben szenvedők kapják meg. 

Izraelben a 60 év felettiek és az egészségügyi dolgozók megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás negyedik adagját – jelentette be Naftali Bennett miniszterelnök kedd este. 

Bennett kijelentette, Izrael polgárai a világon elsőként kapták meg a vakcina harmadik adagját, az ország továbbra is továbbra is élen jár azzal, hogy most a lakosok hozzájutnak a negyedikhez is.

Az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye szerint az immunhiányos emberek is megkaphatják a vakcina negyedik adagját, amelyet nekik, valamint a 60 év felettieknek és az egészségügyieknek a harmadik injekció után legalább négy hónappal lehet beadni. A kormányfő felszólította azokat, akik megfelelnek a feltételeknek, hogy kérjék az oltást.

 

Izrael a napokban bejelentette, hogy az omikron variáns megfékezése érdekében felvették az Egyesült Államokat, Kanadát és számos más országot – köztük Magyarországot – a mintegy 50 államot tartalmazó vörös listára. Az ezen felsorolt országokba tilos az utazás.

A külföldi utazási korlátozások, amelyek már Franciaországra, az Egyesült Királyságra és a legtöbb afrikai országra vonatkoznak, szerdán lépnek hatályba, és legalább december 29-ig maradnak érvényben. A vörös listára újonnan felkerült még Németország, Belgium, Olaszország, Magyarország, Marokkó, Portugália, Svájc és Törökország is.

Nyitókép: Oltásra készül egy izraeli egészségügyi dolgozó. Fotó: REUTERS/Corinna Kern

#Külföld#koronavírus#covid#oltás#negyedik oltás#vakcina#izrael

Címlapról ajánljuk