Külföld

Elfogták a kutyakölyköket gyilkoló indiai majmokat

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 5:47

Több mint 250 kiskutyát öltek meg bosszúból, amiért a kutyák megöltek egy majomkölyköt.

Az indiai erdőgazdálkodási minisztérium munkatársai befogták azokat a bosszúszomjas majmokat, amelyek a helyi sajtóban megjelent hírek szerint nagyjából 250 kutyakölyköt öltek meg Mahárástra állam egyik falujában – írta a Guardian. Ahogy arról az rtl.hu korábban beszámolt, a falusiak elmondása szerint a majmok azután kezdték el gyilkolni a kiskutyákat, hogy kutyák megöltek egy majomkölyköt.

A bosszúból cselekvő majmok a beszámolók szerint vadásztak a kiskutyákra, egy magas helyre – fára vagy háztetőre – vitték, és onnan ledobták őket, vagy otthagyták őket, hogy éhen- és szomjan haljanak. A bosszúhadjárat annyira sikeres volt, hogy Lavool falu lakóinak elmondása szerint nem maradt egy kiskutya sem a településen.

A falusiak az után kértek segítséget az erdészeti hatóságtól, hogy a majmok elkezdtek kisgyerekekre is rátámadni. A minisztérium egyik helyi munkatársa a helyi sajtónak elmondta, hogy két majom volt felelős a kutyagyilkosságokért, őket az erdészeti hatóság emberei befogták, majd egy közeli erdőben engedték szabadon.

Egy erdészeti szakember elmondása szerint nincsen bizonyítékuk, hogy a majmok tényleg bosszúból gyilkolták-e a kutyakölyköket, hozzátéve, hogy „nem tudjuk, hogy miért viselkedtek így”.

Etológusok szerint magasan fejlett emlősöknél valóban előfordulhat a bosszú jelensége, leginkább azoknál, amik szervezett közösségekben élnek, fejlett szociális érzékkel és intelligenciával bírnak, így például a páviánoknál, csimpánzoknál vagy az elefántoknál. Úgy tűnik, az indiai rézuszmajmok esetében is ez a helyzet.

Nyitókép: "Baby monkey yawning" by ChaTo (Carlos Castillo) is licensed under CC BY-SA 2.0 / News18

#Külföld#india#majmok#kutyakölykök#bosszú#bosszúhadjárat

Címlapról ajánljuk