Külföld

Félmilliárd Covid-tesztet postázna az amerikai háztartásokba Joe Biden

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 20:55

Az elmúlt napokban hosszú sorok alakultak ki a tesztközpontokban és az otthoni gyorstesztek gyorsan elfogytak az üzletekből.

A szövetségi kormány a jövő hónapban megkezdi az otthoni Covid-tesztkészletek ingyenes postázását minden olyan amerikai háztartásba, amelyik kér egyet, mivel a koronavírus omikron variánsa hozzájárul az új esetek számának megugrásához – írta az NBC News.

A Fehér Ház 500 millió készlet kiküldésére készül, ehhez létrehoznak egy weboldalt, ahol az emberek leadhatják kéréseiket. A kormány azt is tervezi, hogy a már működő 20 000 tesztelőhely mellett országszerte újakat is nyitnak. Az elsőt New Yorkban nyitják meg, még karácsony előtt.

A tesztelés továbbra is az egyik legnagyobb kihívás az USA kormánya számára, az emberek hosszú sorokban várják, hogy mintát adhassanak, és az otthoni gyorstesztek is hamar elfogytak. Ráadásul az Egyesült Államokban a tesztek sokak számára megfizethetetlenül drágák. Míg egyes országokban ezekért mindössze 1 dollár körüli összeget kérnek (nem Magyarországon, ahol 5 és 10 ezer forint között mozog a patikai áruk – a szerk.), addig egy két tesztből álló csomag az amerikai fogyasztóknak több mint 20 dollárba is kerülhet, ami mintegy 6 ezer forintnak felel meg. Joe Biden elnök emiatt korábban utasította az egészségügyi biztosítótársaságokat, hogy fedezzék a biztosítottak számára az otthoni tesztek költségeit. 

Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök távozik a Walter Reed nemzeti katonai kórházból a Maryland állambeli Bethesdában 2021. november 19-én, miután rutinjellegű vastagbéltükrözést hajtottak rajta végre. – Fotó: Michael Reynolds / EPA / MTI

#Külföld#koronavírus#teszt#joe biden#egyesült államok

Címlapról ajánljuk