Külföld

„Lényegében szétlőtték a szerencsétlent” – szörnyű kutyakínzás Kisbéren

rtl.hurtl.huDebreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2021. december 20. 17:08

Brutálisan megkínzott kutyát találtak Kisbéren. A másfél-két éves állat roncsolt lábbal, és hatalmas sebbel a mellkasán feküdt a település szélén, az út mellett. Azt hitték, elütötték, de később kiderült, szörnyűbb az eset. 

Állatkínzás miatt tesz feljelentést az Állatmentő Szolgálat, miután Kisbéren egy közvetlen közelről lelőtt kutyát találtak, akinek már nem tudták megmenteni az életét – értesült azt RTL Híradó. A legfeljebb kétéves ebre a település egyik szélső utcájában bukkant rá egy helyi nő, aki először azt hitte, a kutya mindössze pihen, és csak akkor vette észre, hogy megsérült, amikor közelebb ment hozzá. Ezután szólt a férjének, és segítséget kértek.

A kutyáért a Szurkolók az Állatokért Alapítvány csapata sietett, akik azonnal látták, hogy nagy a baj: mellkasán hatalmas seb tátongott, az egyik mellső lába pedig csúnyán összeroncsolódott. Kocsiba tették, majd Tatabányán átadták az Állatmentő Szolgálat munkatársainak, akik egy fővárosi állatorvosi rendelőbe vitték.  

A szolgálat egyik munkatársa az RTL Híradónak elmondta, hogy elborzadtak a kutya állapotán. Némedi Edina hozzátette:

A sokk akkor következett be, amikor megröntgenezték a kutyát és kiderült, hogy lényegében szétlőtték a szerencsétlent.

A röntgenfelvételen látni lehetett, hogy az eb mellkasa tele volt repeszdarabokkal: közvetlen közelről, egy kiskaliberű puskából lőhettek rá. Az orvosok hiába küzdöttek érte, már nem tudták megmenteni az életét.

Némedi a Híradónak elmondta, hogy mindenféleképpen szeretnének feljelentést tenni az ügyészségen az esettel kapcsolatban.

Az RTL Híradó riportját ide kattintva nézhetik meg.

Nyitókép: A Kisbéren talált megkínzott kutya. Fotó: Facebook / Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

#Külföld#állatkínzás#kutya#kisbér

Címlapról ajánljuk