Keresem a családom

„Nem törődtek velem, mindig csak bántottak!” – Nyíri Veronika igaz története!

rtl.hurtl.hu

2018. június 13. 22:40

Vera egy igen különleges lány, fiatal kora ellenére igen erős, bátor és küzdő szellemű, pedig a sors nem adott neki könnyű gyerekkort. Nem, Verának nem volt gyerekkora, és most mikor betöltötte 18. életévét, úgy döntött, kezébe veszi a dolgokat, és utánajár, hogy kétévesen miért hagyta el őt az édesanyja.

Milyen gyerekkor az, mikor sosem vagy biztonságban, mikor nincs család, otthon, és valós szeretet mögötted? Nos, Veronika pontosan szavakba tudja önteni, mit él át egy kétéves gyermek, aki ráébred arra, sosem látja viszont édesanyját, Verával az édesapja is felelőtlenül bánt, akit emiatt aztán 15 évesen a gyámhivatal nevelőszülőkhöz visz, és végül egy idegen család fogadja örökbe.

 

Veronika alig várta, hogy végre betöltse a 18-at, és felkérjen bennünket, hogy keressük meg édesanyját, aki 16 évvel ezelőtt elhagyta őt, akiről még egy árva fényképe sincs. Kiderül, hogy mikor Vera 16 éves lett, akkor  a bíróság az örökbefogadó szülőkhöz helyezéskor Veronikának se az édesapja, se az édesanyja nem jelent meg a tárgyaláson. Csak egy levélváltás történt a hatóságok és az édesanya között: melyből kiderült, hogy a nő életben van, de ez azt is jelentette, hogy egyáltalán nem kíváncsi Verára, hiszen sosem kereste meg a lányát.

A gyámhivatali levelezésekből tehát Veronika tudta, hogy Tuzsér községben él valahol az édesanyja, de a csalódástól való félelem mindig is visszatartotta őt attól, hogy lépjen az ügyben. Így vette át a „Keresem a családom!” stábja a nyomozást. Szerencsére a hivatali levelezésekből kiderült, hogy Vera édesanyját Csurka Máriának hívják. Mivel a telefonos próbálkozások nem vezettek sikerre, a stáb elindult a Budapesttől 300 kilométerre lévő településre. És valóban: Tuzsér községben megtalálták Máriát öt gyermekével és élettársával.

 

Mária elmondta az ő szemszögéből a történetet. Szerelmes lett mostani élettársába, emiatt hagyta el Veronika édesapját, és emiatt kezdett új életet. Az akkor már háromgyerekes Mária – Veronika édesapja előtti házasságból született János és Anita –olyan helyzetbe került, amit sosem gondolt volna: az élettársa választás elé állította, hogy a két lánya – Veronika, Anita – közül egy valakinek mennie kell. Végül Mária visszaadta Veronikát édesapjának.

Lilu jó hírekkel látogatta meg Verát. Az izgalom aztán gyorsan átcsapott egy érzelmi válságba, mikor megtudta a lány, hogy életben van édesanyja, sőt levelet is küldött számára.

A törékeny lány egyszerűen összeroppant a 16 évnyi fájdalom súlya alatt, főleg mikor meglátta édesanyját az ajtóban – hiszen ezt a látogatást nem mondták el neki előre. Veronika a földre rogyott, nem volt képes abbahagyni a zokogást, és először csak annyit tudott kérdezni Máriától: „miért hagytál el?”. Ahogy telt az idő, úgy oldódott fel egyre jobban a fiatal lány, aki végül megismerkedhetett három kistestvérével, és akinek a sors talán most adott egy új esélyt arra, hogy legyen egy szerető családja.

A teljes történetet itt tudod visszanézni!

#Keresem a családom#keresem a családom!#történet#család#doku-reality#kéky kira#sorozat#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk